Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door deze website te gebruiken geef je akkoord op deze cookies.

Akkoord

Zo werkt het!

Van bezoekaanvraag tot financiële afhandeling en elke stap daartussen: ShipLogic maakt uw havenmanagement volledig overzichtelijk en inzichtelijk. 100% betrouwbaar, eenvoudig inzetbaar én betaalbaar voor iedere kleinere en grotere haven.

Real-time uw havens in beeld

Centraal in ShipLogic staat een geografische kaart. 24/7 geeft deze u real-time zicht op uw havens en de aanwezige schepen. Met één klik op een ligplaats of schip ziet u direct alle details. U kunt op de kaart bovendien vooruitkijken. Hoe is uw ligplaatsbezetting over bijvoorbeeld drie dagen, een week of een maand?

Grafische kade- en ligplaatsplanning

Elke nieuwe bezoekaanvraag kunt u via de geografische kaart in een handomdraai inplannen. Op de kaart sleept u een verwacht schip heel eenvoudig in de tijd vooruit naar de gewenste kade en ligplaats. U ziet direct wat kan en niet kan. Door een afwijkende kleur zijn afwijkingen in één oogopslag zichtbaar. Alle beschikbare ligplaatsen kunt u zo optimaal benutten. Zowel voor de u bezoekende vracht- als (eventuele) cruiseschepen.

Ieder scheepsbezoek een eigen dossier

In ShipLogic creëert u voor ieder scheepsbezoek een eigen dossier. Dat start op het moment dat de schipper of rederij via telefoon, marifoon of mail een bezoekaanvraag doet. Vanaf dan houdt u elke stap eenvoudig digitaal bij. Papier en Excel worden echt verleden tijd.

Aanlevering zeescheepsbezoeken

Het melden van bezoeken van zeeschepen aan Nederlandse havens wordt in de meeste gevallen verricht via Portbase PCS. ShipLogic heeft een koppeling met Portbase PCS waardoor deze meldingen automatisch opgenomen worden in een dossier. Indien u verantwoordelijk bent voor de aankomst- en vertrektijden, worden deze door ShipLogic gemeld aan de overheidsinstanties. Met deze koppeling bent u zonder extra moeite gekoppeld aan het Single Window en verbonden met de douane, Koninklijke Marechaussee en SafeSeaNet.

Van begin tot eind online afhandelen

Door de schipper of rederij rechtstreeks toegang tot ShipLogic te geven, kan deze steeds zelf online een bezoekdossier aanmaken en een ligplaats aanvragen. Bellen, contact via de marifoon of mailen over een reguliere aanvraag is dan niet meer nodig. De ligplaatstoewijzing en alle andere informatie-uitwisseling over bijvoorbeeld het verhalen naar een andere ligplaats gebeurt volledig digitaal. Voor alle betrokken partijen is elke stap inzichtelijk.

Automatische registratie aankomst- en vertrektijden via AIS

Op het moment van arriveren kan ShipLogic op basis van AIS (Automatic Identification System) automatisch de aankomsttijd van het schip vastleggen en op uw initiatief koppelen aan het scheepsbezoek. Datzelfde geldt voor vertrek. Achteraf is hierover zo nooit discussie. Maar even zo goed zijn aankomst- en vertrektijden handmatig door u in te geven.

Heldere financiële afhandeling

Na het vertrek van het schip uit de haven berekent ShipLogic desgewenst automatisch de verschuldigde haven-, overslag- en kadegelden conform uw verordening. Deze berekening kunt u vervolgens eenvoudig presenteren aan de schipper of rederij. Door een koppeling te maken met uw (gemeentelijke) financiële administratie, gebeurt ook het versturen van facturen en/of het afhandelen van aanslagen hierna volledig automatisch.

Uitgebreide rapportages

ShipLogic biedt uitgebreide opties voor het maken van overzichtelijke rapportages, statistieken, etc. Elk bezoek is in ShipLogic eenvoudig terug te zoeken, iedere handeling te herleiden. Bij een onverhoopt geschil heeft u de historie altijd digitaal paraat.

ShipLogic biedt nog veel meer opties en mogelijkheden! Bent u nieuwsgierig geworden? Wij geven met alle plezier een demo. Dat kan zowel bij u op kantoor als online. Vul het contactformulier in of bel direct naar 085 - 051 60 54.

Maak direct een afspraak