In één oogopslag

Als bestuurder van een auto zijn je ogen gericht op de weg en op het dashboard. Dat dashboard moet er goed uitzien, zodat je in één oogopslag ziet wat je wilt weten. De bediening moet vanzelfsprekend zijn. Het basisscherm van ShipLogic is dat ook: in één oogopslag ziet u hoe uw haven erbij ligt. Met minimale handelingen voert u uw dagelijkse werkzaamheden uit.

Onze softwareontwikkelaar Duard Harmse heeft een belangrijk aandeel in het maken van het dashboard: het belangrijkste scherm voor de operationeel medewerkers en havenmeester. Hij heeft jarenlang ervaring met het bouwen van schermen die prettig zijn om mee te werken en werkt nu ongeveer een jaar aan ShipLogic.

Het dashboard is een cruciaal onderdeel van ShipLogic. Het laat alle scheepsbezoeken zien op de kaart, zodat u in 1 oogopslag ziet waar welk schip ligt. Alle schepen zijn op schaal getekend. Vanaf het dashboard voert de havenmeester alle handelingen uit, zoals:

  • Scheepsbezoeken bijhouden;
  • gegevens van de eigenaren beheren;
  • opmerkingen die dankzij AIS aan het licht komen verwerken.

Dankzij dit dashboard is het mogelijk om schepen met een grote nauwkeurigheid een ligplaats toe te wijzen. Met behulp van panelen worden details van scheepsbezoeken getoond en bewerkt, de verwachte schepenlijst getoond en scheepsgegevens bijgewerkt.

Het mooiste vindt hij het positioneren en roteren van schepen: “tijdens een brainstorm hadden we als team bedacht wat we wilden. Aan mij de eer om het te bouwen. Dat was echt een gave taak. En, ik denk dat dat goed gelukt is!”.

Wilt u zelf bekijken of Duard geslaagd is om de schepen te rekenen en de ligplaats te wijzen? U kunt het zelf beoordelen door een demo aan te vragen via de contactpagina

Duard Harmse, Software Engineer

28-10-2020

Maak direct een afspraak