Contact in corona-tijd

Profielfoto Wilco

In de afgelopen maanden hebben we veel havenmeesters gesproken. Alle soorten havens in Nederland tonen interesse: binnenhavens, zeehavens, visserijhavens, industriële havens, overal waar een schip aanmeert kent men uitdagingen, knelpunten en zijn optimalisaties mogelijk. In het pre-corona-tijdperk zouden we deze havens graag bezoeken om hierover te spreken met havenmeesters, de financiële afdeling en andere gebruikers. Dat gaat nu anders.

Mijn naam is Wilco Vahrmeijer en ben product- en domeinspecialist voor ShipLogic. Mijn reistijd is 26 traptreden en heb vanuit ons thuiskantoor contact met klanten, havens en collega’s. In de afgelopen maanden heb ik veel havenmeesters, beleidsmedewerkers en anderen havengerelateerde personen gesproken. Na een telefonische kennismaking volgt bijna altijd een vervolgafspraak over de uitdagingen van die haven en een demo van ShipLogic. Deze ontmoetingen worden gehouden via Teams. Bij bekenden voelt een Teams-sessie vertrouwd. Maar, bij nieuwe relaties gebeurt het dat op het afgesproken tijdstip iemand op mijn monitor verschijnt die ik nog nooit gezien heb. Het aftasten dat zich “vroeger” op locatie afspeelde, heeft plaats gemaakt voor een inleidend gesprekje zonder uitzicht op bijvoorbeeld een haven of een gedetailleerd scheepsmodel in de hal. Maar zodra ShipLogic op het scherm verschijnt is het ijs gebroken. ShipLogic is een fijn product om te demonstreren, en dan maakt het niet uit of ik tegen een scherm zit te praten of op locatie ben.

Tijdens een demo laten we zien wat ShipLogic betekent voor de desbetreffende haven. Functionaliteiten die erg aanspreken zijn de kaart met geplande scheepsbezoeken, het gebruik van AIS, de geïntegreerde havengeldberekening en de financiële afwikkeling. Met videobellen is het een uitdaging om non-verbaal te communiceren en signalen op te vangen, maar de enthousiaste reacties komen prima over via scherm en speaker. 

Wilt u ook uw uitdagingen vergemakkelijken en uw organisatie bevrijden van knelpunten op het gebied van havenmanagement? Een gesprek kan dus telefonisch of via Teams. Neem contact met ons op via het formulier of bel: 085 - 051 60 54

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist ShipLogic

10-12-2020

Need more information?

Call +31 85 - 051 60 54 or send an email to info@shiplogic.nl