Gemeente Altena kiest voor ShipLogic

Management team ShipLogic en havenmeesters Werkendam

Gemeente Altena heeft deze maand ShipLogic in gebruik genomen in de haven van Werkendam. Hiermee zet de haven in Werkendam een belangrijke stap op het gebied van digitalisering. 

De haven van Werkendam is de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland als het gaat om aantallen geregistreerde schepen en tonnen laadvermogen. Door toenemende eisen voldeed het huidige systeem niet meer. Samen met Software Foundry is intensief samengewerkt aan de nieuwe software. Daarmee loopt de haven in Werkendam nu voorop met de nieuwste techniek op het gebied van havenmanagement.

Professionalisering van de haven
Havenmeester Lou Goedel is zeer tevreden: “Tijdens de feestdagen ligt de haven altijd vol met zo'n 125 schepen, en dat was qua planning tot nu toe altijd een enorme uitdaging. Met ShipLogic is dit allemaal beter te plannen. Maar niet alleen tijdens de feestdagen is dit een enorme vooruitgang. Dit is een grote professionalisering van de haven. Schepen worden automatisch gedetecteerd, het havengeld wordt automatisch geregeld en de rapportages uit de systemen geven ons nuttige informatie bij het maken van beleidskeuzes.”

Koploper
Ester de Ridder, Teammanager Veiligheid Toezicht en Handhaving van de gemeente Altena: “Digitalisering van havens is in toenemende mate een belangrijk onderwerp, en we willen daarin vooroplopen. Dit is een belangrijke innovatie. De nieuwe software communiceert ook rechtstreeks met onze financiële administratie. Het systeem is daarnaast toekomstbestendig en sluit naadloos aan bij onze verwachtingen omdat het is gebouwd op basis van wensen en ervaringen van onze havenmeesters en in goede samenwerking met Software Foundry.”

Luisteren, doen, leveren
Manfred Suttorp, directeur van Software Foundry is ook erg blij met het resultaat: "Het geeft iedere keer weer een enorme voldoening wanneer een project is afgerond en onze klanten zó tevreden zijn. We begonnen met een goed idee dat uiteindelijk leidde tot een product dat tot de absolute top behoort van havenmanagement systemen voor de binnenvaart. Dit is het resultaat van wat we het liefste doen: luisteren naar de klant, doen wat nodig is, en leveren wat we beloven. En daar stopt het niet. Er komen op korte termijn al meer nieuwe functies die nog niet eerder zijn vertoond in dergelijke software."

Manfred Suttorp, Directeur Software Foundry & ShipLogic Relatiemanager

19-04-2021

Need more information?

Call +31 85 - 051 60 54 or send an email to info@shiplogic.nl