Ook Gemeente Haarlem kiest voor ShipLogic

Gemeente Haarlem heeft gekozen voor ShipLogic als managementsysteem voor haar haven. Alle beroepsvaart, zoals goederenschepen, passagiersschepen als charters, wordt vanaf 1 januari 2022 vastgelegd in ShipLogic. Hiermee maakt de Havendienst van Haarlem een grote stap voorwaarts naar de moderne cloudoplossing ShipLogic.

Guus Josée, teammanager Havendienst gemeente Haarlem, kijkt uit naar de samenwerking met ShipLogic. Voorafgaand aan de gunning heeft de gemeente alles gecontroleerd op het gebied van privacy- en informatieveiligheid: ShipLogic is met vlag en wimpel geslaagd. Nu is het zover: de implementatie gaat beginnen.

Door het gebruik van ShipLogic is er een 24/7 registratie van binnenkomende en vertrekkende scheepvaart, een sluitende werkwijze voor het doorbelasten van havengelden en een actueel inzicht van schepen via de interactieve kaart. De ingebouwde koppeling met Stichting Afvalstoffen Binnenvaart voor actuele scheepsgegevens gaat zorgen voor een adequate afhandeling van de inning van havengelden. Ook maakt gemeente Haarlem gebruik van de rapportage functionaliteit om te allen tijde inzicht te hebben in o.a. de bezetting en opbrengsten.

Doordat Haarlem gekozen heeft om havenmanagement serieus te nemen, beschikken zij nu over de juiste software om schippers optimaal van dienst te zijn en te zorgen voor de opbrengsten waar de gemeente recht op heeft.

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

18-10-2021

Need more information?

Call +31 85 - 051 60 54 or send an email to info@shiplogic.nl