ShipLogic: it giet oan

Haven drachten

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water. 25 jaar geleden klonk het “it giet oan” voor de Elfstedentocht. Nu, 25 jaar later, ligt er geen ijs en varen binnenvaartschepen af en aan. De havens worden goed bezocht en dat vraagt om havenmanagement. Gemeente Smallingerland heeft gekozen om de binnenhaven van Drachten te beheren met ShipLogic: it giet on.

Teammanager Gerrit van der Ploeg en materiaalbeheerder Rob Wels van gemeente Smallingerland hebben ShipLogic geselecteerd als managementsysteem voor de haven van Drachten. De behoeftes waren snel duidelijk: eenduidige vastlegging van informatie, automatisering van havengelden en ondersteuning in het beheren van de haven. Na afstemming van benodigde functionaliteiten werd het contract getekend voor ShipLogic, en in december hebben de trainingen plaatsgevonden voor de gebruikers. De brugwachters registeren per 1 januari 2022 alle informatie over de binnenvaart in ShipLogic en plannen verwachte bezoeken in. Ook het draaien van de brug buiten reguliere openingstijden wordt vastgelegd, want daar hangt “een briefje” aan vast. De havenmeester houdt toezicht op de haven en laat ShipLogic de kosten voor gebruik van havens en kades, en eventuele additionele diensten berekenen. Na een druk op de knop wordt de factuur gemaakt. Voor frequente bezoekers van de haven zijn abonnementen ingeregeld in de software. Zo is ook Smallingerland de haven meester.

Wij staan klaar om meer havens aan te sluiten. ShipLogic is een volwassen beheersysteem voor zowel zee- als binnenhavens. Is het tijd om de havengelden te automatiseren? Wilt u uw haven beheren? Zoekt u een leverancier met passie voor scheepvaart? Neem dan contact met ons op.

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

17-01-2022

Need more information?

Call +31 85 - 051 60 54 or send an email to info@shiplogic.nl