Een nieuwe haven, een nieuw managementsysteem

Op Texel is er een nieuwe zeehaven ontwikkeld: Seaport Texel. En nu de activiteiten toegenomen zijn, is het noodzakelijk om een degelijk programma in te zetten voor het beheren van de haven. Er is gekozen voor ShipLogic.

Onder de naam Seaport Texel wordt de haven nabij het NIOZ geëxploiteerd. Seaport Texel faciliteert waddenondernemers met een toegankelijk maritiem logistiek centrum voor aan- en afvoer van grondstoffen en bulkgoederen over zee- en binnenwateren, daarnaast is Seaport Texel de uitvalsbasis voor de offshore en de thuishaven van de nationale vloot voor wetenschappelijk zeeonderzoek. Directeur Thomas de Greef, die een ervaren directeur en bestuurder binnen de logistiek is, zag al snel in dat Seaport Texel een betrouwbaar en toekomstbestendig managementsysteem nodig heeft. Toen ShipLogic op zijn radar verscheen, was het duidelijk. Dát heeft Seaport Texel nodig.

Het ShipLogic abonnement dat Seaport Texel afgenomen heeft omvat het vastleggen van scheepsbezoeken en leveringen zoals water en walstroom, het berekenen van scheepsbezoeken en de facturering. Aangezien ook meldingsplichtige zeeschepen Seaport Texel bezoeken, is de koppeling met Portbase PCS ook toegevoegd aan het abonnement. Hiermee komt alle informatie over deze scheepsbezoeken automatisch in ShipLogic en wordt er voldaan aan de wetgeving omtrent ISPS. Om de planning en het scheepvaartverkeer optimaal te faciliteren, wordt een ShipLogic PortStation geleverd. Dit is ons plug-and-play AIS station inclusief 4G. Het abonnement omvat dus een compleet pakket passend bij de haven.

Er zijn meer havens in Nederland zoals Seaport Texel. Specialistische havens met een duidelijke visie. Dergelijk havens hebben, net als de grotere havens in Nederland, veel baat bij het inzetten van ShipLogic. Bent u havenmeester of exploitant van een havengebied en wilt u uw haven beheren? Wij laten u graag ShipLogic zien en stellen een abonnement samen die passend is voor uw situatie.

Seaport Texel is hét logistieke centrum aan de Waddenzee, dicht bij de Noordzee. Heeft u logistieke uitdagingen en bent u benieuwd of Seaport Texel hiervoor een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met Thomas de Greef: https://www.seaporttexel.com/nl/contact/

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

23-06-2022

Maak direct een afspraak