Flexibiliteit in training

“Onze havens”, en daarmee bedoel ik de havens die inmiddels een abonnement op ShipLogic afgesloten hebben beschikken over een  bekwame groep medewerkers die thuis zijn in het havenmeesterschap. Gastvrij, open, meewerkend, komen op voor diverse belangen, kennen veelal de havenverordening uit hun hoofd en snappen hoe scheepvaart werkt. Maar omgang met moderne software is voor sommige medewerkers nieuw. Daarom verzorgen wij bij de levering van ShipLogic ook een gebruikerstraining. Toekomstige gebruikers kunnen bovendien oefenen in de daarvoor bedoelde testomgeving zodat iedereen voldoende draaiuren kan maken en zo vol vertrouwen de haven kan beheren met ShipLogic. Wij stemmen de training uiteraard af op het gekozen abonnement, behoeftes en de organisatie.

Om een paar voorbeelden te geven: de afgelopen week trainden we drie totaal verschillende havens. Elk met specifieke behoeftes.

Maandag trainden we een klant die buiten reguliere openingstijden een beveiligingsbedrijf inzet. De pool van medewerkers van dit bedrijf is getraind om 24/7 scheepsbezoeken bij te houden met ShipLogic. Naast de training hebben we voor deze gebruikers ook instructiefilmpjes en een quick reference guide gemaakt.

Een andere klant die vorige week getraind is, draagt zorg voor zowel een publieke als civiele haven. Hier hebben we het concept van train de trainer toegepast, zodat de kennis zelfstandig verder in de organisatie verspreid kan worden. Aangezien deze klant veel functies gebruikt, was de training zeer uitgebreid en intensief. Ook hier  hebben de gebruikers naast de handleiding ook filmpjes ter beschikking gekregen..

De derde haven is een commerciële haven. Zij richten zich op diensten voor zowel zee- als binnenvaartschepen. Compact, zeer wendbaar en innovatief. In hun training hebben we ingespeeld op de vele kleine handigheidjes die in ShipLogic zitten om snel te handelen, commerciële kansen op te sporen en zelf producten toe te voegen, zoals kraanverhuur.

Onze software is flexibel van opzet, en onze trainingen zijn dat dus ook. We kijken terug op een week vol mooie ontmoetingen, van directieleden tot en met de operationele medewerkers van de nachtploeg. ShipLogic heeft er weer een grote groep behendige gebruikers bij. Bent u de volgende?

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

07-09-2022

Maak direct een afspraak