Onderhoud kade, duikers, lassers... ook dat is havenmanagement

Onderhoud aan kade, duikers en lassers… naast de scheepsbezoeken en kadeverhuur gebeurt er veel in een haven dat van invloed is op de scheepvaart. ShipLogic is een managementsysteem voor havens, dus het is logisch dat we verder gaan dan alleen het registeren van bezoeken en digitalisering van havengelden.

Werkzaamheden aan schepen, duikwerkzaamheden, incidenten bij het bunkeren of inspecties aan kade of schepen kunnen voor veel overlast zorgen. Met enige regelmaat verschijnen er nieuwsberichten over incidenten in havens door werkzaamheden en milieu-incidenten door onderhoud. In veel gevallen weet het havenbedrijf of gemeente vooraf niets over deze werkzaamheden en risico's.

Om daar iets aan te kunnen doen hebben we ShipLogic uitgebreid met de mogelijkheid om werkzaamheden te registreren, goed- of af te keuren en vergunningen vast te leggen. Deze worden zichtbaar op de kaart en de details zijn direct beschikbaar, zoals gebruikelijk binnen ShipLogic. Op deze manier is het direct duidelijk welke afspraken er zijn gemaakt, en welke activiteiten er nog meer plaatsvinden in de haven.

Deze activiteiten kunnen gekoppeld worden aan een scheepsbezoek, ligplaats, kade of een willekeurig ander geografisch gebied. Zoals genoemd worden alle huidige activiteiten op de kaart getoond, maar dat is nog niet alles. Door onze interactieve tijdlijn te gebruiken kan ook de situatie in het verleden en toekomst (planning) bekeken worden, zodat planning eenvoudig mogelijk is. Heeft u ook behoefte om meer grip te krijgen op activiteiten in uw haven? Neem dan contact op voor een vrijblijvende demo.

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

16-09-2021

Maak direct een afspraak