Port of Moerdijk kiest voor ShipLogic

Port of Moerdijk heeft ShipLogic gekozen als vervanging van het bestaande ERP-gebaseerde havenmanagement systeem. En dat is om verschillende redenen best bijzonder.

Vandaag zijn we trots en blij om te mogen aankondigen dat Port of Moerdijk voor ShipLogic heeft gekozen. ShipLogic vervangt hiermee het bestaande ERP gebaseerde havenmanagement systeem.

Het lijkt er dus op dat we goed op weg zijn met onze roadmap om niet aleen binnenhavens, maar ook zeehavens optimaal te kunnen bedienen met ShipLogic. Niet alleen door onze recent gelanceerde Portbase koppeling, maar ook de uitgebreide mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid en onze onstilbare honger naar slimme nieuwe functies zorgen ervoor dat ShipLogic een aantrekkelijke keuze is en blijft.

We kijken dan ook met veel plezier uit naar de samenwerking met Port of Moerdijk om te bouwen aan allerlei nieuwe en innovatieve toepassingen in en rondom de haven voor ShipLogic. Natuurlijk op het gebied van havenbeheer, maar ook andere vervoersmodaliteiten en logistiek, veiligheid, milieu en handhaving hebben onze warme interesse. We hebben er ontzettend veel zin in.

Tegen de trend in
Deze mooie opdracht is om meerdere redenen bijzonder. Om er één te noemen:  dé trend van het afgelopen decennium was wel dat veel specifieke bedrijfssoftware vervangen werd door ERP systemen. En hier zie je het tegenovergestelde. Het laat misschien wel zien dat ERP implementaties niet overál het beste antwoord op zijn.

Nu voldoet ShipLogic uitstekend als zelfstandig systeem, maar het komt natuurlijk ook voor dat het een onderdeel vormt van de totale bedrijfsvoering van een gemeente of havenbedrijf. Een ERP systeem is dan toch vaak een gegeven. Omdat ShipLogic gebruik maakt van de modernste koppeltechnieken is het daarom nu makkelijker dan ooit om voor ShipLogic te kiezen als havenmanagement systeem in een best-of-breed strategie. Noem het een front-end met veel toegevoegde waarde! En niet onbelangrijk: ShipLogic is bovendien een stuk sneller, makkelijker en kosteneffectiever te implementeren dan een ERP variant.

Manfred Suttorp, Directeur Software Foundry

05-08-2021

Maak direct een afspraak