ShipLogic gaat naar zee met Portbase

Zeeschepen doen vooral zeehavens aan, dat is geen verrassing. Maar short sea schepen verplaatsen zich steeds meer naar het binnenland, en zeeschepen bezoeken werven dieper landinwaarts. De meldingsplicht voor SafeSeaNet, Douane, Marechaussee en andere overheden zijn uiteraard van toepassing voor deze scheepsbezoeken en voor een toenemend aantal havens is een adequate afhandeling belang. ShipLogic heeft pasklare oplossing gerealiseerd voor deze havens door te koppelen met Portbase PCS.

Meldingsplichtige zeeschepen kunnen al jaren gebruik maken van het Portbase Port Community Systeem voor bijna alle havens in Nederland. Alle vereiste informatie, zoals melding schip, ISPS, gevaarlijke stoffen en afvalstoffen wordt door de agent/vertegenwoordiger van het scheepsbezoek ingevoerd. Portbase PCS zorgt voor aflevering van deze informatie bij de aangesloten overheden, zoals SafeSeaNet, douane, Marechaussee en nu dus óók bij de gebruikers van ShipLogic.

Na opgave in Portbase PCS wordt in ShipLogic het scheepsbezoek direct aangemaakt en wordt het schip opgenomen in de grafische ligplaatsplanning. Alle relevante PCS-meldingen worden in ShipLogic getoond. Met een simpele druk op de knop kan er een terugkoppeling gegeven worden naar de verantwoordelijke van het scheepsbezoek. Dankzij deze mogelijkheid is overtypen van informatie verleden tijd.

Bij binnenkomst van het schip wordt in ShipLogic de aankomsttijd bepaald en doorgegeven aan Portbase PCS, zodat de overige aangesloten overheden ook geïnformeerd zijn. Ook bij vertrek zijn er geen extra handelingen meer nodig.

Dit is dé oplossing voor havens die zeeschepen ontvangen én geen dubbele administratie willen voeren. Wil u deze functionaliteit in een live demo zien? Neem dan contact met ons op!

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

19-07-2021

Maak direct een afspraak