Corona leidt tot creativiteit

Wat doe je als een training ShipLogic voor o.a. brugwachters en nautisch verkeersleiders gepland staat, maar de huidige corona-maatregelen dit in de weg staat?

De training voor brugwachters, nautisch verkeersleiders en medewerkers havenadministratie van de havendienst in Haarlem was goed voorbereid. In een aantal sessies op één dag zou een grote groep toekomstige gebruikers getraind worden. Het materiaal was voorbereid en de dagplanning was rond. En toen kwamen er nieuwe corona-maatregelen… wat gaan we doen?

Zoekend naar mogelijkheden kom je al snel uit op grote zalen, waar je desnoods 5 meter afstand kan houden, of de training uitsmeren over meerdere dagen. Na overleg met de havendienst hebben we echter voor een andere, creatieve oplossing gekozen: instructiefilmpjes. De scripts voor de training lagen al klaar, dus in plaats van ShipLogic “live” uit te leggen zijn er schermopnames gemaakt. Door het toevoegen van o.a. titels, voice-over en overgangen zijn het overzichtelijke instructiefilmpjes geworden. Voor iedere functie binnen de havendienst van Haarlem is er een filmpje gemaakt. Een bijkomend voordeel is dat gebruikers de instructiefilmpjes opnieuw kunnen afspelen. Sterker nog: Inmiddels hebben we besloten om instructievideo’s een vast onderdeel te laten zijn van de documentatie van ShipLogic.

Zo zie je maar: in eerste instantie is het jammer dat de training niet gegeven kon worden, maar met een gezonde dosis creativiteit en handigheid met video-bewerking overtroffen we het beoogde eindresultaat.

Wilco Vahrmeijer, Product- en domeinspecialist

16-12-2021

Vereinbaren Sie direkt einen Termin

Rufen Sie uns unter +31 85 - 051 60 54 an oder senden Sie eine E-Mail an info@shiplogic.de